Sportbetalingen.nl

Met sportbetalingen.nl beschikt Renflex over zijn eigen betaalplatform. Dit is mogelijk geworden, door de overname van Renflex door Mr. Billie in 2018. Mr. Billie is een handelsnaam van Money & Fishes B.V.. Money & Fishes B.V. heeft een vrijstelling bij de Nederlandsche Bank en een iDeal certificaat van Currence iDeal B.V., de eigenaar van het merk iDeal in Nederland. Betalingen met iDeal worden geïncasseerd door de Stichting Beheer Derdengelden Mr. Billie en dagelijks doorbetaald. Naast iDeal, kunnen gebruikers van RFX nog twee betaalmethodes ter beschikking stellen aan haar debiteuren. Dit zijn Paypal en bankoverschrijvingen. Voor Paypal dient de gebruiker van RFX zelf een account te hebben bij Paypal. Paypal wordt alleen technisch geïntegreerd, maar de betalingen verlopen rechtstreeks tussen Paypal en de gebruiker van RFX. Voor iedere betaalmethode geldt, dat een openstaande vordering direct wordt afgeboekt, zodra een betaling succesvol is verwerkt. Er is geen verdere administratieve handeling mee nodig.

Verbetering betalingsgedrag

Hoe kan het betalingsgedrag van particuliere afnemers worden verbeterd? 

Oplossing

Inmiddels is de bank app ingeburgerd bij iedereen met een smartphone. Hierdoor is het heel eenvoudig, snel een iDeal betaling af te ronden. Door met een factuur een betaallink mee te sturen, of de betaallink zelfs per SMS naar de debiteur te versturen, kan een debiteur eenvoudig met zijn bank app de betaling afronden. Het betalingsgedrag van debiteuren wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd.

Conclusie

Iedere klant van RFX kan de beschikbare betaalmethodes van Renflex inschakelen. Daarnaast is het betaalplatform in staat om hoge volumes berichten te versturen en betalingen te ontvangen, zodat het betaalproces zo efficiënt mogelijk kan verlopen.